Vil du starte en webshop?

Har du en drøm om at starte en webshop, men mangler overblik over hvordan du kommer i gang? I denne guide går vi i dybden med de grundlæggende trin, som du skal overveje inden du åbner din egen webshop. Guiden giver dig også en masse tips til hvordan du som ny webshopejer, kan øge din placering på Google og få flere til at besøge og købe dine produkter.

1. Hvad skal dit produkt være?

Ved du på forhånd hvad du gerne vil sælge og hvilken type webshop du skal have, så kan du blot springe dette trin over. Søger du derimod inspiration og hjælp til at finde ud af hvilken type webshop du skal fokusere på, er dette et vigtigt step.Som det første inden du starter din webshop, skal du finde ud af hvilken type webshop du vil have.

Sæt dig ned og research markedet, og find ud af hvor attraktivt markedet er for det du gerne vil sælge. Det kan du bl.a. gøre ved at finde rapporter om den givne produktgruppe som du gerne vil sælge. Her kan du skabe dig et godt overblik over, om produktgruppen vækster eller om det er noget der oplever et drastisk fald på markedet.
Er du stadig i tvivl om hvad du skal sælge, kan du med fordel også kigge på kundernes købsadfærd og se hvad de bruger flest penge på.

Nogle spørgsmål man kunne stille sig selv, kunne være følgende:

 • Hvad vil du gerne sælge?
 • Er der et specifikt område du gerne vil specialisere dig i?
 • Planlægger du at udvikle dit sortiment i fremtiden?

2. Domæne

Så snart du er kommet igennem fase 1, skal du beslutte dig for et domæne der appellerer til webshoppens formål. Dit valg af produkt og sortiment kan nemlig have stor indflydelse på, hvad dit domænenavn skal være. Det er yderst vigtigt at dit domænenavn er nemt at stave og udtale, så det er let at huske. Både når kunderne skal ind og søge på dit domænenavn eller fortælle det videre. Domænet bliver typisk også navnet på din webshop, og vi anbefaler to muligheder som du kan vælge, når du skal finde navnet der passer til din webshop.

Mulighed 1 – Domænet afspejler hvad du sælger
Er du overbevist om at du vil sælge et specifikt produkt eller produktgruppe, så kan du med fordel vælge denne strategi. Denne strategi har et snævert fokusområde, hvilket gør at kunderne ikke bliver i tvivl om hvad din webshop sælger, når de besøger din webshop. Såsom billigtarbejdstøj.dk, der giver et specifikt indblik i hvad din webshop sælger. Du kan derfor ikke vælge at sælge dyrt arbejdstøj i fremtiden, da det ikke vil være i overensstemmelse med dit domænenavn.
Derudover får du en SEO-fordel, hvis dit domæne indgår i det søgeord, du gerne vil rangere højst i på Google.

Mulighed 2 – Domænet som et brand
Skal din webshop sælge flere typer af produkter, bør du vælge et domæne som ikke afgrænser dig til en specifik målgruppe. Her er der mulighed for at vælge et navn som ikke er specifikt, men som er godt i forhold til branding. Man kunne f.eks. vælge et nemt ord, som man kan associere til dagligdagen eller et kort ord som gør det enkelt for kunden at huske – Netflix, Audi, Samsung, eBay, Wupti, nemlig, Google, Apple, Windows mv. – alle disse kan du sikkert huske.

Når du har valgt dit domæne, skal du have fundet dig en platform som opfylder dine krav.

3. Valg af platform

Når du skal vælge en platform, er det vigtigt at du sætter nogle krav til hvordan webshoppen skal fungere, så den kører problemfrit. Sætter du derimod ingen krav til hvordan din webshop skal skræddersyes, endes der typisk med en standardløsning som ikke har de funktioner du ønsker.
Inden du tager den endelige beslutning om hvilken platform du vælger at gå videre med, så prøv en demoversion af den du er blevet anbefalet. Lever den op til forventningerne? Og har den de funktioner du efterspørger? Der er et hav af webshopsystemer på markedet og du bør derfor tage dig tid, til at undersøge hvilken platform der passer dig bedst.

Her er et par forslag til nogle hyppigt brugte platforme:

4. Webshop design

Designet af din webshop afspejler dit brand image. Derfor er det vigtigt at kunne skabe et godt førstehåndsindtryk med et professionelt design, så værdien af dit brand image ikke bliver forringet. Webshoppen skal kunne skabe tillid, og præsentere dine produkter på en nem og overskuelig måde. Derfor er det også vigtigt at have et fængende logo, som kan appellere til din målgruppe. Logoet kommer nemlig til at optræde på mange sociale kanaler som din webshop, sociale medier, e-mails, pressemeddelelser, visitkort mv.

Når du opsætter din webshop, er det vigtigt at have et strømlinet design som giver en god oplevelse og som vækker lysten til at købe. Er du en nystartet virksomhed, har du rig mulighed for at vælge mellem forskellige templates til din webshop, ud fra den platform du har valgt. Den tidsmæssige proces for at opsætte et flot og funktionelt design kan variere ud fra dine krav. Vælger man at opsætte sin egen webshop, kan det kræve nogle tekniske kompetencer, for at få hjemmesiden til at fungere optimalt. Er du ikke teknisk kyndig, har du rig mulighed for at finde tekniske eksperter til at hjælpe dig med opsætningen.

Derudover, er der også hjemmesider som Unsplash.com og freepik.com, hvor du kan finde gratis grafiske billeder af høj kvalitet som du kan bruge på din webshop. 

Forsiden

Forsiden er den vigtigste side. Det er den som dine kunder først møder når de besøger din webshop, og siden skal derfor være let at kunne danne sig et overblik over. Du bør derfor sørge for, at din forside fremviser de vigtigste salgspunkter og har en overskuelig navigation til dine undersider, da det er alfa omega for dine besøgende at finde det de leder efter, uden besvær.

Overskuelighed og nem navigering

Din webshop skal både være spændende og nem at gå på opdagelse i. Du bør derfor opstille din webshop i et fleksibelt og funktionelt design, der gør det let for kunden at danne sig et overblik over hvad du sælger.
Du skaber overskuelighed ved at holde dig til maks. 7 kategorier samt én søgemaskine, så dine besøgende let kan finde rundt på din webshop. Du har også muligheden for at lave dropdown menuer på dine kategorier så du har flere punkter, men det vigtigste er at dine besøgende kan danne sig et let og hurtigt overblik over hvad din hjemmeside har at tilbyde.

Produktinformation

En af de vigtigste faktorer når kunden skal handle på din webshop, er produktinformationen.
En fyldestgørende og spændende produktbeskrivelse, kan give et bedre indtryk af produktet og giver hermed også de informationer kunden har brug for. Alt efter produkt, kan du give en generel beskrivelse samt beskrivelse af hvorfor produktet er unikt.
Derudover, bør der tydeligt stå priser for dine varer samt fragtoplysninger. Kunder kan nemlig godt blive irriteret eller overrasket, når der bliver tilsat høje fragtomkostninger i checkouttet.

5. Brugervenlighed er vejen frem til en succesfuld webshop

Den første ting du bør overveje, er om brugervenligheden og designet er optimeret for den målgruppe du henvender dig til. Jo mere kompliceret webshoppen er, desto højere er chancen for at kunden bevæger sig væk fra webshoppen og ikke besøger den igen pga. den dårlige oplevelse. Er du i tvivl om din hjemmeside er brugervenlig, så spørg altid flere mennesker om hjælp og lade dem teste din webshops brugervenlighed. Hvis du kigger dem over skulderen, kan du selv lægge mærke til områder, hvor kunden oplever eventuelle problemer.

Sørg for at din webshop er mobiloptimeret

Det er essentielt at din webshop er mobiloptimeret og tilpasset til alle enheder. Flere mennesker starter med at søge på mobilen når de skal finde information, hvor de derefter går mere i dybden på computeren. Det betyder at du har en større risiko for at dine kunder fravælger din webshop, hvis den ikke er mobiloptimeret. Din webshop skal være mobiloptimeret, da brugervenligheden også tillægger en SEO-værdi. Googles algoritmer går ind og måler din webshops brugervenlighed og rangerer din placering på Google, ud fra din SEO score.

Du skal derfor sørge for at:

 • Dine besøgende slipper for at zoome ind og ud for at kunne se indholdet, uanset enhed
 • Teksten er optimeret til enhver skærmenhed
 • Det er nemt og tilgængeligt, at gå til diverse links, knapper og faner på din side

Du kan læse mere om hvordan du kan mobiloptimere din webshop på vores blog her: https://swiipe.com/derfor-skal-du-mobiloptimere-din-webshop/

Hvordan påvirker brugervenlighed min SEO score?

Ønsker du at din webshop rangerer højest på Google, er det vigtigt at du har en strømlinet hjemmeside, hvor der er styr på visse punkter:

 • Kort loading tid
 • Rig på SEO optimerede produkttekster samt på hjemmesiden
 • Professionelle produktbilleder af høj kvalitet
 • Mobil, tablet og computer optimeret
 • Overskuelighed og nem navigation

Ved at afsætte noget tid til dette område, øger du ikke blot brugervenligheden for dine kunder, men også for din webshops digitale synlighed. Desto mere din hjemmeside bliver klikket på, desto bedre resultater vil det give på Google’s rangering.

6. Gør købsprocessen enkel for kunderne

Når dine kunder skal handle på din webshop, er det vigtigt at det går let og uden besvær. Det skal være muligt at foretage et impulskøb, som man oplever i en fysisk forretning. Med det sagt, skal det være nemt at de tilføjede varer fra shoppen kan betales på få klik.

For at optimere købsoplevelsen skal man arbejde målrettet for at imødekomme målgruppens forventninger. Er din webshop mobiloptimeret, er der større mulighed for at impulskøb opstår via mobilen, da det er en af vores primære søgeenheder. Kan din kunde betale direkte uden at der opstår komplekse trin, er der endvidere større sandsynlighed for at konvertere salg.
Du bør derfor også overveje hvilke betalingsgateways du vil gøre brug af og om de understøtter dine kunders betalingspræferencer: Visa, MasterCard, Paypal, MobilePay m.fl.

Hos Swiipe sætter vi stort fokus på at kunne optimere dit checkout og gøre købsoplevelsen smertefri med et responsivt design, der er brugeroptimeret til alle enheder.
Med Swiipe Checkout, kan dine kunder betale med ét enkelt klik, hvor de ikke behøver at indtaste deres data igen og igen. Vælger du at integrere Swiipe til din webshop, kan du få glæde af de forskellige features som vi kan tilbyde samt øge din konvertering og kundefastholdelse.

Du kan læse mere om hvordan Swiipe kan hjælpe dig via linket: https://swiipe.com/erhverv/

7. Hold øje med din webshops performance

Google Analytics har en række funktioner, der giver dig mulighed for at gennemgå hvordan kunderne interagerer med dit websted og dit indhold. Disse målinger overvåger forskellige aspekter af kunderejsen og viser, hvordan kunden har interageret med din webshop. Dette er en vigtig feature for at kunne holde øje med hvordan din webshop præsterer, så du fremadrettet kan sætte fokus på hvad der skal optimeres.

Med Google Analytics kan du overvåge alle platforme, hvilket giver dig mulighed for at gennemgå hvad der fungerer godt med hensyn til markedsføring, og hvad der ikke gør. Med Google Analytics kan du have alt data samlet et sted, hvilket gør det nemt at sammenligne de forskellige kanaler.

En kort opsummering: De 7 steps du skal overveje når du skal lave din første webshop

 1. Tænk over hvilket produkt / produktgruppe du gerne vil sælge
 2. Dit domænenavn, skal det afspejle hvad du sælger eller være generisk så du kan udvide dit sortiment i fremtiden?
 3. Vælge din foretrukne platform
 4. Webshoppens design, for at gøre det så nemt og overskueligt for kunden at handle på din webshop
 5. Brugervenligheden på din webshop
 6. Få opsat de betalingsmetoder som kunden foretrækker
 7. Få implementeret Google Analytics til din webshop for at måle dens præstation

Vi ønsker dig alt held og lykke med din nye webshop!

Del på facebook
Del på linkedin