Mobiloptimering: 5 lette tricks – som ikke kræver teknisk forståelse

For 11 år siden forandrede Smartphones måden vi browser, shopper og opfører os på online. I dag, bruger mange deres Smartphone som deres computer og det estimeres at 3 milliarder har en Smartphone. Til sammenligning har kun 1,3 milliarder egen computer. Alene i Danmark, handler 4 ud af 10 danskere på deres mobil eller tablet når de handler på internettet, og det er derfor vigtigt at tænke mobiloptimering ind i din webshop, da denne tendens fortsætter.  

Hvis du driver en webshop, ved du at en høj placering på Google, er et vigtigt redskab til at opnå øget trafik og salg på din webshop. Google favoriserer mobilvenlige sider i søgeresultaterne og din webshops placering afhænger derfor af, hvor mobilvenlig din webshop er.  

I næste afsnit, vil vi guide dig gennem 5 lette tricks mobiloptimering, som ikke kræver stor teknisk forståelse.  

Sagen er den, at hvis ikke din webshop er mobiloptimeret, mister du salg. Vi vil derfor anbefale dig at kigge på disse 5 lette tricks og implementere dem i dag.  

1. Gør det let for alle fingerstørrelser at ramme dine knapper  

Knapperne på din webshop skal være store nok, til at alle fingerstørrelser kan klikke sig videre på din webshop. Gennemgå alle dine knapper og din webshops funktionalitet og optimer der, hvor det kan være svært at ramme med fingeren. Store og tydelige knapper, gør det nemmere og hurtigere at tilgå din side fra mobilen.  

2. Mobiloptimering er vigtig for dit checkout!  

Størstedelen af danskerne bruger deres mobiler eller tablets til at surfe rundt på internettet, og mange køb foregår således også på mobilen. For at være sikker på at dit checkout er mobilsikret er her nogle tjekpunkter, der vil gavne din webshops brugervenlighed:  

  • Giv dit checkout et let og overskueligt design
  • Reducer antallet af checkout-trin og udfyldningsfelter  
  • Vis dine kunders fremskridt i checkout-flowet i form af f.eks. flueben 
  • Benyt autoudfyld, både i form af postnumre og gemte personlige oplysninger  
  • Tilbyd mobil betalingsmuligheder, som f.eks. MobilePay  

Hvis du mangler hjælp til optimering af dit checkout, har vi hos Swiipe udviklet et brugervenligt og mobiloptimeret checkout, som du via et simpelt plugin, kan integrere på din webshop, helt gratis. Hos Swiipe er vores mål at forbedre hele købsoplevelsen for dine kunder og samtidig øge din salgskonvertering ved at gøre købsprocessen så nem, sikker og hurtig som muligt.  

Læs mere og download Swiipe checkout her.

3. Sørg for din side loader hurtigt  

Hastighed er alfa omega på mobile enheder. Loader siden langsomt vil Google straffe din side i søgeresultaterne. For kort tid siden, introducerede Google sin ”Speed Update” som gør sidehastighed til en rangeringsfaktor for mobilsider. Det er derfor endnu vigtigere end tidligere at du tjekker, hvor godt din webshop fungerer på mobile enheder, hvis du ønsker at blive fundet i søgemaskiner. Din side skal helst loade på under 2 sekunder, også på mobilen. Der er mange måder du kan optimere hastigheden på og her er nogle punkter du kan starte med allerede i dag:  

  • Som det første find ud af, hvor godt din webshop fungerer på mobilen. Brug Googles mobiltest her
  • Optimer din webshops billeder, så de fylder mindre 
  • Giv din webshop en hurtig server   

4. Orienter dine kunder, hvor de er på webshoppen  

Giv dine kunder en god brugeroplevelse med klare og tydelige overskrifter, så de kan se hvor de er på din webshop. Gå dine sider igennem, og optimer der, hvor der mangler klare overskrifter. Desværre, ser vi at mange webshops glemmer at fortælle kunderne hvor på hjemmesiden, de befinder sig, hvilket gør søgningen på din webshop forvirrende og frustrerende for dine kunder.  

5. Tilføj mobile betalingsmidler  

Det estimeres at 40% af danskere betaler med en betalingsapp, når de shopper online. Derfor skal du give dine kunder mulighed for at bruge betalingsmetoder, som f.eks. MobilePay når de handler på din webshop. Du vil blive overrasket over, hvor glade dine kunder bliver, når de slipper for at skulle indtaste deres kreditoplysninger og får muligheden for at betale direkte med mobilen. Let og hurtigt.  

Mobilbetalinger er i den grad kommet for at blive og har du en webshop der sælger abonnementer, har Swiipe en god nyhed til dig. Swiipe er nemlig officiel integrationspartner med MobilePay Subscriptions, som fungerer på samme måde som MobilePay – bare målrettet abonnementer og faste betalinger. Hos Swiipe kan vi altså tilbyde en løsning, hvor vi kombinerer MobilePay Subscriptions og Swiipe one-click checkout. På denne måde optimerer du både brugervenligheden og fleksibiliteten på din webshop.

Læs mere om løsningen her.

Vi lever i dag i en digital verden, hvor de fleste internetbrugere stoler mere på deres Smartphones og tablets end på deres computere, hvilket betyder at du nøje bør overveje hvordan din webshop fungerer og ser ud på mindre skærme. Det er altså ekstremt vigtigt at mobiloptimering er på din dagsorden når du udvikler din webshop, så den fungerer godt på alle enheder, især hvis du ikke ønsker at blive straffet af diverse søgemaskiner.  

Del på facebook
Del på linkedin