FAQ konto-til-konto

I FAQ konto-til-konto kan du finde svar på de ofte stillede spørgsmål om Swiipe og vores tjenester​

Konto til konto er en helt ny betalingsmulighed, som helt fjerner afhængigheden til den konventionelle betalingskæde som kortudstedere/ betalingsgateways og indløsere – og der er mange penge at spare på betalingsgebyrer. Servicen gør det muligt at overføre penge fra forbrugerens bankkonto til webshoppens konto direkte i checkouttet. Man kan sige at man hidtil har brugt betalingskortet, som har aktiveret overførslen fra de to konti. I dag kan det foregå direkte udenom kort, men altså direkte fra bank til bank i checkouttet.  

Konto-til-konto betaling er gjort mulig via et nyt EU-betalingsdirektiv kaldet PSD2, som har gjort det muligt at betale uafhængigt af de store betalingsudbydere. Direktivet stiller krav om at alle europæiske banker skal åbne op for deres API’er så tredjeparter (TPP), som Swiipe, kan facilitere kundernes adgang til deres bank via et Swiipe Checkout. Swiipe konto-til-konto servicen er etableret i samarbejde med Nordic API Gateway, der har lavet integrationer til de skandinaviske banker 

Nej, men ved at benytte Swiipe konto-til-konto betalinger kan du skære en ret stor del af de gebyrer du i dag betaler, og du undgår helt det PSP-gebyr du betaler i dag.  

Konto-til-konto servicen koster kr.  29 om måneden og 0,75% af transaktionsbeløbet. 

I starten vil servicen blive udbudt til udvalgte webshops, da løsningen fortsat er på beta-stadie og EU-direktivet endnu har nogle retningslinjer, som ikke passer til alle typer webshopsDer er derfor nogle forbehold, der gør at løsningen ikke kan udrulles i fuld skala til alle webshops. Der er for eksempel et krav om at webshoppen har dag-til-dag-levering. Du er velkommen til at kontakte os, så kan vi hurtigt komme med en vurdering af hvorvidt løsningen er relevant for din webshop lige nu. 

EU betalingsdirektivet, PSD2, er en så ny mulighed, at der endnu kun er meget lidt erfaring med servicen i markedet. Der kan derfor opstå scenarier som der ikke er taget højde for i direktivet, og som endnu ikke er identificeret.  Derudover er servicen blandt de allerførste, der laver betalinger via bankintegrationerne hvorfor der kan opstå uventede nedbrud.