Home » Black Friday, er din webshop klar?

Black Friday, er din webshop klar?

Dagene tæller langsomt ned til årets største shoppedag og ønsker du at være med til festen, er det på høje tid at forberede din webshop. Danskerne elsker at jage de gode tilbud og Black Friday har for alvor bidt sig fast i de danske forbrugere.  

Dertil kommer både Covid-19, og det faktum, at vi har fået udbetalt en del af vores indefrosne feriepenge. Du kan derfor forvente en ekstra travl Black Friday, og dét er noget som din webshop selvfølgelig ikke skal gå glip af! 

Hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) fandt man, at der til sidste års Black Friday blev omsat for mere end 750 millioner kroner i danske webshops, hvilket er en fremgang på 50-60 procent i forhold til 2018. Derudover viser tal fra 2017 at webshops oplevede en stigning i antallet af transaktioner på næsten 85%. Webshops modtog også 385% flere ordrer og ordrestørrelsen havde en vækst på 36,5% sammenlignet med en gennemsnitlig dag.  

Men hvad skal der til for, at du sikrer dig en bid af den øgede omsætning d. 27. november? Det gør vi dig meget klogere på lige her.  

Fokuser på den gode købsoplevelse

Sæt alle sejl ind for at give dine kunder den bedst mulige købsoplevelse, når de handler på din webshop. Dine kunder må ikke løbe ind i forhindringer, så kunden ligger ordren på en anden webshop. Din webshop skal derfor fremstå nem og lækker at navigere rundt på og det skal være let at danne sig et overblik over dine tilbud og varer. Test derfor din side grundigt igennem og stil dig selv spørgsmål som: Har jeg alle de produkter jeg tilbyder på min webshop og er produktbeskrivelserne korrekte, og virker mit checkout optimalt? 

På denne måde sikrer du også tilbagevendende kunder, der har lyst til at handle hos dig igen, også efter Black Friday.

Checkout designet til Black Friday
Det skal være nemt, hurtigt og sikkert at handle på din webshop

Dit checkout er altafgørende for om Black Friday bliver en succes for din webshop. Skal kunden igennem et forvirrende flow med mange udfyldningsfelter og overvejelser, risikerer du at miste kunden og derfor et salg.  

Optimer derfor dit checkout, så købsprocessen bliver så enkel og overskuelig som mulig. Med et checkout der husker tilbagevendende kunder, er skal dine kunder blot trykke ”køb” – dét øger din konvertering både til Black Friday og i fremtiden.  

Hos Swiipe har vi udviklet et gratis One-Click-Buy checkout, der husker dine kunders data på tværs af webshops, så de slipper for at skulle indtaste deres data igen og igen. Swiipe Checkout er bruger- og mobiloptimeret, hvilket sikrer den bedste købsoplevelse uanset om dine kunder besøger din webshop via computer, tablet eller mobil. Med Swiipe Checkout implementeret på din webshop, kan du med ro i sindet, byde dine kunder velkommen til Black Friday.  

Lær mere om Swiipe Checkout og download vores plugin her.

Er din webshop mobiltiloptimeret?

Mobilen og tablets er begyndt at blive en væsentlig del af købsoplevelsen. Fra 2016 til 2017 voksede mobilhandelen med 26% til Black Friday og tog førstepladsen i at generere trafik. Vi ser i dag at flere og flere rabatjægere bruger mobilen til at spotte og undersøge tilbuddene online, før de sætter sig foran computeren og trykker køb. Det er derfor vigtigt at sørge for at tilpasse din webshop til alle enheder, for at dine kunder kan finde og købe dine tilbud uanset hvor de befinder sig.  

Tilbyd flere betalingsmuligheder

Ydermere, kan det være en god ide at tilbyde forskellige former for betalingsmuligheder. Her taler vi især om mobilbetaling, som f.eks. MobilePay, der kan være med til at booste dit salg til Black Friday. Til sidste års Black Friday havde danskerne gennemført 556.000 transaktioner med MobilePay, hvilket var en stigning på omkring 65% målt i antal kroner, og en stigning på 77% målt i antal transaktioner, sammenlignet med Black Friday i 2018.  

Mobilbetaling bliver altså fortsat ved med at stige i popularitet, og det er derfor vigtigt at du som webshop tilbyder dine kunder denne betalingsmulighed.  Ved at tilbyde mobilbetaling, giver du dine kunder en praktisk løsning, som er lige ved hånden og tilgodeser deres adfærd – hvilket resulterer i en øget konverteringsrate for din webshop – en såkaldt win-win situation!  

Du kan læse mere om hvorfor vi mener at mobilbetaling på din webshop er ekstremt vigtig her.

Tilbyder din webshop ikke allerede MobilePay som betalingsmulighed, kan du via Swiipe som PSP integrere MobilePay Online til dit checkout. Læs mere om muligheden og kom i gang her: https://swiipe.com/mobilepay/ 

Så er du klar til Black Friday? Hos Swiipe ønsker vi dig i hvert fald al mulig held og lykke med salget på din webshop – og vi står selvfølgelig også klar med support hele aftenen på Black Friday!