Er din webshop klar til Black Friday?

Dagene tæller langsomt ned til årets største online shoppedag og ønsker du at være med til festen, er det på høje tid at forberede din webshop. Danskerne elsker at jagte gode tilbud og Black Friday har for alvor bidt sig fast i danske forbrugere. Black Friday er derfor en oplagt mulighed for at tiltrække nye kunder og salg på din webshop.  

Antallet af online handler på Black Friday sidste år oplevede en stigning på næsten 85%. Webshops modtog også 385% flere ordre og ordrestørrelsen oplevede en vækst på 36,5% sammenlignet med en gennemsnitlig dag.  

Heldigvis er det ikke kun store webshops der får noget ud af Black Friday, også mindre webshops har fremvist gode tal, hvis deres markedsføring, planlægning og checkout-flow har fungeret.  

Men hvad skal der til for, at du får en bid af den øgede omsætning d. 29. november? Det gør vi dig meget klogere på her.  

Fokusér på den gode købsoplevelse  

Sæt alle sejl ind for at give dine kunder den bedst mulige købsoplevelse, når de handler på din webshop. Dine kunder må ikke løbe ind i forhindringer, der kan betyde, at kunden ligger ordren på en anden webshop. Din webshop skal derfor fremstå nem og lækker at navigere rundt på og det skal være let at danne sig et overblik over webshoppens tilbud og varer. Test derfor din side grundigt igennem og stil dig selv spørgsmål som: Har jeg alle de produkter jeg tilbyder, er produktbeskrivelserne korrekte? Og virker mit checkout-flow?  

På denne måde sikrer du også tilbagevendende kunder, der har lyst til at handle hos dig igen. 

Det skal være nemt, hurtigt og sikkert at handle på din webshop  

Dit checkout-flow er altafgørende for, om Black Friday bliver en succes for din webshop. Skal kunden igennem et forvirrende flow med mange udfyldningsfelter og overvejelser, risikerer du at kunden ikke vælger at vende tilbage og du mister derfor salg.  

Optimer derfor dit checkout, så købsprocessen bliver så enkel og overskuelig som muligt. Med et checkout der husker tilbagevendende kunder, er det eneste dine kunder skal gøre at trykke ”køb” – hvilket øger din konvertering både til Black Friday og i fremtiden.  

Hos Swiipe har vi udviklet et gratis One-Click-Buy checkout, der husker dine kunders data på tværs af webshops, så de slipper for at skulle indtaste deres data igen og igen. Swiipe checkout er mobil- og brugeroptimeret, hvilket sikrer den bedste købsoplevelse uanset om dine kunder besøger din webshop via computer, tablet eller mobil. Med Swiipe checkout implementeret på din webshop, kan du med ro i sindet, byde dine kunder velkommen til Black Friday.  

Lær mere om Swiipe checkout og download vores plugin her.

Er din webshop mobiltilpasset?  

Selvom størstedelen af onlinesalg til Black Friday sker over computeren, er mobilen og tablets begyndt at blive en væsentlig del af købsoplevelsen. Fra 2016 til 2017 voksede mobilhandlen med 26% til Black Friday og tog første pladsen i at generere trafik. Vi ser i dag at flere og flere rabatjægere bruger mobilen til at spotte og undersøge tilbuddene online, før de sætter sig foran en computer og trykker køb. Det er derfor vigtigt at sørge for at tilpasse din webshop til alle enheder, for at dine kunder kan finde og købe dine tilbud uanset hvor de befinder sig.  

Ydermere, kan det være en god ide at tilbyde forskellige former for betalingsmuligheder. Her taler vi især om mobilbetaling, som f.eks. MobilePay, der kan være med til at booste dit salg til Black Friday. Ved at tilbyde mobilbetaling, giver du dine kunder en praktisk løsning, der er lige ved hånden og tilgodeser deres adfærd. Du kan læse mere om hvorfor vi mener at mobilbetaling på din webshop er vigtig her

Giv dine kunder mulighed for at opdele deres betaling  

Vi ved fra tidligere år at folk elsker at shoppe til Black Friday. Ved at tilbyde dine kunder at købe nu og betale senere, forhøjer du muligheden for mersalg. Black Friday er sidst på måneden og selvom mange formentlig har sparet op til at kunne shoppe amok, kan en kredit og mulighed for at opdele betalinger være belejligt. Ved at anvende f.eks. Sparxpres som betalingsmulighed får dine kunder en kredit, så de kan handle let og hurtigt. Hvorfor gå glip af salg?  

Hos Swiipe har vi et samarbejde med Sparxpres, der øger din konvertering og gennemsnitlige ordrestørrelse og tiltrækker flere kunder. Det er gratis for dig som webshopejer og vilkårene for dine kunder er fordelagtige, da renten er attraktiv. Sparxpres integreres via et simpelt plugin til din webshop.  

Vær på forkant og klar til Black Friday.

Er du klar til Black Friday? Swiipe ønsker dig i hvert fald held og lykke med salget på din webshop! 

Del på facebook
Del på linkedin