Home » Købsadfærd ændres af Corona: sådan kan Swiipe hjælpe din webshop gennem krisen

Købsadfærd ændres af Corona: sådan kan Swiipe hjælpe din webshop gennem krisen

Du har helt sikkert hørt at COVID-19 har eller kommer til at have stor indflydelse på online handel og kunderne købsadfærd, da shopping, som vi kender det i dag, er udfordret. Indkøbscentre har været lukket, alle har været opfordret til at blive hjemme, og forbrugerne har derfor omdannet deres købsadfærd for at kunne foretage flere indkøb online.

Det har derfor aldrig været vigtigere end nu, for dig som webshopejer, at optimere din webshop. For alle webshops kommer til at mærke til krisen og forbrugernes ændrede købsadfærd, og derfor kan man ikke komme udenom at en optimeret webshop med fokus på en forbedret online købsoplevelse er vigtig. Webshoppen skal være parat til at tage godt imod de mange nye online forbrugere; så betalingen fungerer lige så nemt og hurtigt som i en fysisk butik.   

Ifølge Foreningen for Dansk Internethandels [FDIH] nyeste undersøgelser oplever hver tredje netbutik en markant fremgang, mens hver sjette ser omsætningen blive halveret som følge af krisen. Det er meget dramatiske tal, som viser at danskerne hurtigt har ændret deres købsadfærd. Heldigvis er der, ifølge e-handels ekspert, Patrik Müller, håb forude for de danske webshops, som oplever nedgang. Inden Corona krisen handlede 50% af forbrugerne fra udenlandske webshops, men efter krisens udbrud er det, ifølge Patrik Müller, meget sandsynligt at danskerne kommer til at handle mere lokalt, da det i tider som disse, kan føles mere trygt at handle fra danske leverandører – og det vil have en positiv effekt på de danske webshops. 

Hvad kan du gøre for at være på forkant med den ændrede købsadfærd?

Spørgsmålet er så, hvad du som webshopejer kan gøre for at optimere din webshop, så den er rustet bedst muligt til forbrugernes ændrede købsadfærd? Nedenfor har vi samlet 3 forslag til hvordan du kan optimere din webshop og hvordan Swiipe kan hjælpe. Forslagene kan hjælpe dig med at være på forkant og øge din salgskonvertering, i disse Corona-tider.  

1. Et hurtigt checkout

Det er vigtigt for din webshop at undgå komplicerede og lange købsprocesser, og i stedet implementere et kort checkout-forløb. Forskningsinstituttet for online brugervenlighed, Baymard Institute, har undersøgt at 26% af webshop-besøgende synes at checkoutprocessen er for lang og besværlig, og at man ved at optimere webshoppens checkout kan forbedre salgskonverteringen med 36,2%. Et kort og simpelt checkout bidrager altså til en god købsoplevelse, og dette er med til at sikre tilfredse og loyale kunder, hvilket bidrager til en øget salgskonvertering på din webshop.  

Hos Swiipe er vores mission at forbedre hele online købsoplevelsen, til gavn for både forbrugerne og dig som webshopejer. Med et Swiipe checkout vil dine kunder få et nemt, hurtigt og sikkert checkout – et forløb som er både brugervenligt og mobiloptimeret, og som du ved hjælp af et simpelt, og gratis, plugin kan integrere på din webshop. 

Overordnet set handler det om at gøre købsoplevelsen så hurtig og brugervenlig som mulig, så du kan skabe værdi, og sørge for at din webshops kunder bliver glade og tilbagevendende.

2. Flere finansielle ydelser

I disse Corona-tider er det desuden vigtigt, at du er forberedt på hvad dine kunders ændrede købsadfærd indebærer. Nogle vil begynde at lave flere impulskøb, mens andre vil forsøge at spare. Derfor vil det være en god ide for din webshop at tilbyde flere finansielle ydelser, så forbrugere kan dele deres betalinger op over flere måneder. Dermed kan du øge din konvertering, og fastholde din kundeloyalitet.  

Researchscape har foretaget en undersøgelse med mere end 2.000 forbrugere vedrørende køb på kredit. Undersøgelsen viser at 47% af forbrugerne gerne vil have muligheden for at kunne vælge at købe på kredit, når de handler online. Ydermere, mener 40%, at de ville bruge flere penge på et indkøb hvis de kunne vælge at købe på kredit.   

Er du stadig ikke overbevist om at du skal tilbyde dine kunder at kunne opdele deres betalinger? Så vil det måske hjælpe dig at vide, at op mod 73% af forbrugerne i undersøgelsen ville være mere tilbøjelige til at vælge en webshop, der tilbyder at man kan købe på kredit end en, som ikke tilbyder det. 

Swiipe samarbejder med Sparxpres som tilbyder en fordelagtig opdeling af dine kunders betalinger over tid og så er det gratis for dig som webshopejer. Med Sparxpres får forbrugeren tildelt en Sparxpres-kredit, så de kan handle let og hurtigt på tværs af webshops, uden at skulle forny deres kreditvurdering. Servicen sikrer din webshops kunder attraktive og fleksible lånevilkår, som gør det til en af de mest fordelagtige køb-nu-betal-senere betalingsmetoder på markedet. 

3. Optimér, optimér og optimér

Som nævnt under første punkt, er det yderst vigtigt for din webshop at have et hurtigt og nemt checkout.  

En af måderne hvorpå du kan optimere og opdatere dit checkout er at tilbyde autoudfyld af både navn, postnumre og andre gemte oplysninger – dermed bliver dine kunders købsoplevelse både hurtigere og mere brugervenlig.  

Funktionen med autoudfyld hjælper din webshops kunder med at benytte korrekt terminologi, undgå slåfejl samt at finjustere deres søgning. Alt sammen noget der gør det hurtigere og nemmere for dine kunder at gennemføre deres køb – og som kan være med til at øge konverteringen for din webshop.  

Med et Swiipe checkout behøver Swiipe brugere ikke at indtaste deres købsoplysninger når de handler på din webshop. For med et Swiipe login er disse oplysninger allerede gemt fra nogle af de mange andre webshops, der benytter Swiipe. Det er en fordel for dine kunder, men også for dig, da kombinationen af brugervenlighed og hurtighed optimerer købsoplevelsen for dine kunder og øger din salgskonvertering. 

 Som en ekstra bonus kan du med Swiipe aktivere Google Autocomplete til din webshops checkout. Dette hjælper dine kunder med en autoudfyldning af deres adresse for at optimere brugervenligheden mest muligt.

Lad Swiipe hjælpe din webshop

Swiipe’s mission er at forbedre hele online købsoplevelsen, så online handel bliver lige så nemt, og hurtigt, som det er at betale i en fysisk butik. Vores overordnede mål er at skabe brugervenlige løsninger, til gavn for både dig som webshopejer og dine kunder. Så hverdagen bliver nemmere når man handler online. Swiipe kan altså hjælpe din webshop til at blive endnu mere attraktiv for forbrugerne, og give dig en fordel i form af et optimeret checkout, som kan være med til at styrke dig i disse Corona-tider.  

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte Swiipe på telefon, via e-mail:

+45 7196 9616 or kontakt@swiipe.com