Checkout optimering: 5 måder at genoprette tabt salg på din webshop

Hvis du har en webshop har du sikkert lagt mærke til at der er mange der besøger din side, tilføjer noget til deres kurv, går videre til dit checkout, men forlader det inden de har gennemført købet. Det sker desværre alt for ofte for mange websites og det er et stort problem. Faktisk viser forskning fra Baymard Institute, som er et forskningsinstitut for online brugervenlighed, at det drejer sig om hele 70%, der ikke fuldfører købet!  

Derfor er optimering af dit checkout vigtigt, da selv små ændringer, kan gøre en stor forskel for dit website og give dig det mersalg som du har brug for, for at vokse og få succes.  

Denne artikel vil hjælpe dig med at opnå præcis det. Vi giver dig nemlig vores 5 bedste optimerings tips til dit checkout, der vil få din webshops besøgende til at gennemføre deres køb.  


1. Modtager din webshop Mobilepay som betalingsform?  

Vidste du at hver 10. handel på nettet sker ved en mobilbetaling? Det er en tidobling siden 2014!

Dette er ensbetydende med, at hvis dine kunder ikke har mulighed for at benytte MobilePay som betalingsmulighed i dit checkout, så må vi desværre fortælle dig, at du går glip af en masse potentielle salg på din webshop. 

Det er vigtigt at din webshop er kompatibel med mange forskellige betalingsmuligheder, som opfylder dine kunders ønsker og behov. Her taler vi især om mobil betalingsmuligheder, som kun bliver mere og mere populære.

De fleste brugere er bekendte med, og flittige brugere af MobilePay i det daglige – og vi begynder også at se en stigning i online MobilePay betalinger. Det er derfor vigtigt, at din webshop imødekommer alle dine kunders forventninger om at kunne betale via deres mobiltelefoner.  

Betal med MobilePay subscription med Swiipe Checkout

MobilePay er i den grad kommet for at blive, og derfor har Swiipe indgået et samarbejde med MobilePay som integrationspartner på MobilePay Subscriptions. Som de eneste kan Swiipe integrere MobilePay Subscriptions til WooCommerce og endda på under 10 minutter.

Ønsker du mere information om dette, kan du med fordel læse mere her eller kontakte Swiipe via e-mail: contact@swiipe.com

2. Skal du vælge ”One-step Checkout” eller ”Multi-page Checkout”?

Det kan være svært at vide på forhånd om du skal vælge et ”One-step Checkout” eller et ”Multi-page Checkout” til din webshop, da det afhænger af din målgruppe, hvilket produkt du sælger og hvor.

Det er vigtigt at differentiere mellem mobil og laptop. Et One-page checkout passer for det meste godt på laptop, hvor Multi-page (steps) er bedre på mobil. Men selvom mange webshops benytter sig af One-step checkouts, er det ikke nødvendigvis vejen frem for dig. En måde du kan finde ud af hvad der virker for din webshop, er ved at splitteste de to checkouts og vælge den der konverterer bedst for din webshop.

Men hvad er egentlig forskellen på de to checkouts?

Et ”One-step Checkout” har alle informationer og udfyldningsfelter samlet på en side, hvilket betyder at det også er på denne side, at betalingsoplysninger skal indtastes.

Swiipe one-step checkout

Et ”Multi-page Checkout” derimod viser hele checkout-flowet i steps, hvor du på hver side indtaster de nødvendige oplysninger (kundedetaljer, leveringsmetoder, betaling). Dine kunder kan hele tiden se hvor langt de er i processen, som normalt er tydeliggjort ved hjælp af numre eller overskrifter i flowet.

Swiipe multi-page checkout

Det vigtigste ved dette punkt er dog, at du her bliver nødt til at teste både på laptop og mobil, for at finde ud af hvad der virker bedst for din webshop.

3. Gør checkoutprocessen så nem som muligt

26% af dem der forlader et checkout inden de har trykket køb skyldes, ifølge Baymard Institute, at checkoutprocessen er for lang og kompliceret. Mange kunder bliver frustreret over flow og design, da det kan tage lang tid at udfylde de mange felter i checkouttet.

Dit checkout skal derfor være så let og simpelt som overhovedet muligt og måden du kan simplificere processen på, er mange. Her er tre punkter, som du med fordel kan optimere på:

  • Benyt autoudfyld af postnumre  
  • Gem personlige oplysninger, så tilbagevendende kunder ikke behøver at indtaste deres oplysninger igen og igen  
  • Reducering af udfyldningsfelter til kun de absolut vigtigste  

4. Vis checkout-flowet

En god måde at mindske frustration ved et checkout er ved at vise kunden, hvor de er i processen. Der er forskellige måder at gøre dette på, men vi anbefaler at vise processen enten i form af numre eller tjek-markeringer, som begge er gode måder at indikere progression på. Det er nemlig bevist at, hvis forbrugerne kan se en visuel indikator på at de gør fremskridt, er de mere tilbøjelige til at fortsætte checkouttet.

5. Mobiloptimer!

Flere og flere benytter deres mobiler til at surfe rundt på internettet og mange køb foregår således også på mobilen. Vi har sagt det før, men hvis ikke du allerede har mobiloptimeret dit checkout, så mister du salg.

For at være sikker på at dit checkout er mobilsikret er her nogle tjekpunkter, der er gode at få styr på og som vil gavne din webshops brugervenlighed.

  • Først og fremmest; tjek at dit mobilcheckout virker som det skal  
  • Reducer checkout trin og udfyldningsfelter 
  • Benyt gæste checkout  
  • Vis fremskridt i checkout-flowet  
  • Benyt autoudfyld, både postnumre og gemte personlige oplysninger 
  • Tilbyd mobil betalingsmuligheder, som f.eks. MobilePay  

Ja, mange af punktere er gentagelser, som også blev nævnt tidligere i indlægget – men de er også gældende for dit checkout på mobilen.

Mangler du hjælp til optimering af dit checkout?

Hos Swiipe er vores mål at forbedre købsoplevelsen for dine kunder og samtidig øge din salgskonvertering ved at gøre købsprocessen så nem, sikker og hurtig som muligt. Vi har derfor udviklet et brugervenligt og mobiloptimeret checkout, som du ved hjælp af et simpelt plugin til WordPress/WooCommerce og Magento, kan integrere på din webshop. Checkouttet er helt gratis.

Se vores produkt video her, som tydeligt viser de mange fordele ved et Swiipe checkout.

Del på facebook
Del på linkedin