Home » Amazon kommer – og hvad så?

Amazon kommer – og hvad så?


Amazon mastodonten er netop rykket ind på det svenske marked, og snart banker de også på døren i det øvrige Skandinavien. Men hvad har det af betydning for de danske webshops? Et flertal af de danske netbutikker frygter at giganten vil medføre til butik nedlukninger – men hvad er det egentlig Amazon kan, og hvorfor tager de så store markedsandele på de markeder de rykker ind på?  

Det giver vi et svar på i dette blogindlæg, men konklusionen er klar; det bedste våben mod Amazon er at blive endnu bedre – og her har vi medtaget nogle gode råd. 

Hvad er Amazon?

Amazon er en amerikansk netbutik, som udover at sælge egne produkter også gør det muligt for andre virksomheder at have en online salgsplatform. Derudover var Amazon en af de første virksomheder som så fordelen ved at tilbyde deres kunder gratis ekspres levering, mod et mindre månedligt abonnements gebyr sammen med en række andre inkluderede services.  

Amazon blev stiftet af Jeff Bezos tilbage i 1994, og hvad der dengang var en online boghandler bliver i dag omtalt som værende ’The Everything Store’. Mastodonten fungerer nemlig som verdens største netbutik, med et produktsortiment på mere end 353 millioner produkter og et gennemsnitligt salg på mere end 4.000 ordre per minut – alene i USA! 

I Danmark er Amazon allerede den netbutik som næst oftest benyttes, og ifølge FDIH er 1,9% af alle danske internethandler foretaget gennem Amazon.  

Hvem bliver påvirket af Amazon?

Amazon kommer til at have en stor indvirkning på konkurrencen for webshops, som sælger produkter som også sælges af mange andre forhandlere, f.eks. elektronik, legetøj, tøj eller accessoires. Det er formentlig også webshops som sælger disse produkttyper som kan få det svært i konkurrencen med Amazons. 

Hvis du er i branchen for digitale produkter, vil du i første omgang ikke blive påvirket af Amazons tilstedeværelse på det danske marked, da dette endnu ikke er et fokusområde– dog med undtagelse af e-bøger og streaming TV, som Amazon også tilbyder. 

Derudover vil salg af dyre produkter, som designes og produceres af virksomheden selv, ikke i sig selv blive påvirket. 

Hvad vil det betyde for det danske marked?

Der findes delte meninger når det gælder mastodonten, nogle virksomheder glæder sig til at Amazon ruller ud på det danske marked, da de kan se en fordel i selv at kunne sælge via Amazon. Men de fleste, faktisk mere end 8 ud af 10 netbutikker, forventer at Amazons tilstedeværelse vil medføre lukning af butikker, både på nettet og i den fysiske verden.  

Men hvorfor kan Amazon få netbutikkerne til at svede i håndfladerne? Det kan de af flere årsager, men nogle af de væsentlige parametre er bl.a. at de ændrer forbrugernes forventninger til at købe online, da de både tilbyder en optimeret købsrejse og en kundeservice som er tilgængelig 24/7. Det har derfor aldrig været vigtigere end nu at være godt rustet til fremtiden. For som nævnt tidligere, så er det bedste våben mod Amazon at blive endnu dygtigere, og gøre købsoplevelsen på din webshop så let som muligt for dine kunder. 

Hvad kan du gøre for at konkurrere mod Amazon?

For at din webshop kan konkurrere mod Amazon, er det vigtigt at det er så gnidningsløst som muligt at handle hos dig – det må ikke være nemmere at handle hos Amazon. Det er derfor ekstremt vigtigt at du optimerer din købsproces, så dine kunder nemt kan handle og betale på din webshop – det er nemlig noget af det som Amazon er særlig gode til, så derfor er det vigtigt at dine kunder også har nemt ved det hos dig.  

Amazon tilbyder det de kalder 1-Click Checkout, som muliggør køb med blot ét klik, og det vil derfor påvirke forbrugernes fremtidige forventninger, da de hos Amazon i fremtiden vil kunne købe alle produkter på denne én webshop, med bare et klik.  

Derudover bør du også have ekstra fokus på din kundeservice. Du skal være tilgængelig for dine kunder og tilbyde dem attraktive leveringsformer som optimalt set har dag-til-dag-levering. 

Hvordan kan Swiipe hjælpe?

Hos Swiipe tilbyder vi et Swiipe Checkout, der udover at være mobiloptimeret og designet efter de nyeste forbrugeranalyser, også muliggør et reelt One-Click Buy – ligesom Amazon – men vi tilbyder dog vores One-Click Buy på tværs af webshops! 

Det betyder at kunder, der har handlet på andre webshops samt dine tilbagevendende kunder, kan lave et køb med ét enkelt klik uden indtastning af købs- og kortoplysninger. Det giver den optimale købsoplevelse og købet gennemføres hurtigere og nemmere. De danske webshops kan derved helt eliminere den konkurrencefordel som Amazon har ellers. 

Nedenfor kan du se nogle af de andre fordele du også får med Swiipe: 

1. Minimere antallet af input-felter

Swiipe Checkout reducerer antallet af felter som forbrugerne skal udfylde. Vi har samlet felter såsom ’navn’ og ’efternavn’, og dertil har vi implementeret Google Autocomplete, så kundens adresse bliver hentet automatisk når de indtaster de første bogstaver. 

Checkout that can challenge Amazon

2. Tilbyder forskellige betalingsmetoder

Det er vigtigt at følge med i forbrugernes købsvaner, så man altid kan være up-to-date på kundernes foretrukne betalingsmetode. En del kunder vælger nemlig ofte en webshop fra, hvis de ikke tilbyder betaling via wallets som f.eks. MobilePay.  

Det er derfor vigtigt at have et checkout som tilgodeser kundernes købsvaner, da kunderne i stedet køber hos dine konkurrerende webshops. 

Med et Swiipe Checkout kan du tilbyde dine kunder at betale med Dankort, Visa, MasterCard eller MobilePay Online.  

3. Mobiloptimeret oplevelse

Forbrugere er vant til at foretage køb via deres mobiler eller tablets, og det er derfor vigtigt at du sikrer dig at din webshop fungerer optimalt på alle enheder. For at bibeholde dine kunder, kan det være en fordel at kigge ind i din webshops mobile brugervenlighed. Det kan du f.eks. gøre ved at vise dine kunder deres fremskridt i checkout-flowet, med f.eks. flueben, samt benytte Autoudfyld i udfyldningen af både postnummer og gemte personlige oplysninger. 

Mobil checkout that can challenge Amazon

Med et Swiipe Checkout bliver kundernes informationer automatisk udfyldt hvis de tidligere har handlet på en webshop som benytter sig af Swiipe, inklusive kortinformationer hvis webshoppen har Swiipe som PSP og Indløser. Det er helt unikt at kunne tilbyde sine kunder at kunne blive husket på tværs af hjemmesider, og i takt med at forbrugernes forventninger til online shopping ændrer sig, går vi en fremtid i møde hvor online shopping bliver hurtigere, nemmere og sikrere end hvad forbrugerne før har været vant til.  

Så hvis du ønsker at styrke din konkurrencefordel, så er det altså nu at du skal sikre at købsoplevelsen på din webshop er helt i top – og som du har læst i dette blogindlæg kan du sikre din webshop mange tilbagevendende køb fremadrettet, hvis du sørger for at have en optimeret checkout-proces.  Du kan hente Swiipe’s gratis plugin lige her.

Med et Swiipe Checkout kan din webshop blive en del af Team Swiipe og konkurrere mod mastodonter – fordi sammen kan vi bedre stå imod konkurrencen fra Amazon.