Home » 4 trin til at optimere dit checkout-flow

4 trin til at optimere dit checkout-flow

At optimere din webshops checkout-flow er noget af det vigtigste du kan arbejde med for at højne din konverteringsrate og kundetilfredshed, og det behøver hverken at være tidskrævende eller dyrt at få det mest optimale flow på din webshop.

70% af de varer der bliver lagt i indkøbskurven, bliver aldrig til køb. Det svarer til at cirka 4 ud af 5 går i gang med at handle på din webshop, men ikke gennemfører købet. Heldigvis kan en del af dette frafald minimeres med blot få justeringer.

I dette blogindlæg giver vi dig 4 nemme trin som kan optimere dit checkout-flow og, forhåbentlig, hjælpe din webshop til flere salg.

Swiipe har udviklet et brugervenligt og mobiloptimeret checkout baseret på de nyeste forbrugeranalyser og best practises. Checkouttet kan nemt hjælpe din webshop gennem de følgende 4 trin. Det er et simpelt plugin, som helt gratis kan integreres på din webshop hvis du bruger Woocommerce, Magento 1 eller Magento 2.

1. Gør checkout-processen nem og overskuelig

Checkouttet er den store finale og sidste step inden dine besøgende bliver til betalende kunder! Meget af optimeringsarbejdet i checkouttet handler om at fjerne distraktioner, så kunderne kan fokusere på hurtigt at finde og købe de varer de ønsker. Derfor er det vigtigt at sikre, at alle nødvendige oplysninger er tydelige og tilgængelige, og at kunden forstår alle stadierne i checkouttet.

Så sørg for at gøre dette step let og enkelt.

Ser vi på optimeringen af dit checkout, er der specielt to essentielle områder du kan optimere på.

Reducér antallet af udfyldningsfelter
Tilbyd et One-Click-Buy checkout, eller opdater dit checkout så det kræver så få trin som muligt for dine kunder at udfylde deres oplysninger.

Simplificer dit checkout
Et lækkert og enkelt design fungerer bare bedre, da det skaber overblik og giver dine kunder en følelse af tryghed.

Så tag et grundigt kig på dit nuværende checkout. Er der noget der er forvirrende? Er der nogle felter du kan fjerne? Jo mere du kan simplificere processen jo bedre!

2. Tag valget: ”One-page Checkout” eller ”Multi-page Checkout”?

Det kan være svært at vide på forhånd om du skal vælge et ”One-page Checkout” eller et ”Multi-page Checkout” til din webshop, da det afhænger af din målgruppe samt hvilket produkt du sælger og hvor.

Det er derudover vigtigt at differentiere mellem mobil og laptop. Et One-page Checkout passer for det meste godt på laptop, hvor Multi-page (steps) er bedre på mobil. Men selvom mange webshops benytter sig af One-page Checkouts, er det ikke nødvendigvis vejen frem for dig.

En måde du kan finde ud af hvad der virker for din webshop, er ved benytte et plugin der tilbyder begge typer. Herefter er det vigtigt at du splittester de to og vælger den der konverterer bedst på netop din webshop.

3. Tilbyd forskellige betalingsmetoder

Udvalget af betalingsmetoder har stor betydning for, om dine besøgende vælger at blive betalende kunder. Det er derfor vigtigt at tilbyde forskellige betalingsmetoder, som opfylder dine kunders behov – da en af de mest almindelige årsager til, at kunderne springer fra er, at de ikke kan finde den betalingsmetode de foretrækker.

Indtil nu har kreditkortet domineret online-handelen, men betalingsmetoder som f.eks. MobilePay og andre betalingsapps oplever en markant stigning af brugere.

I forhold til mobilbetaling er MobilePay Online en attraktiv betalingsmetode, da mere end 4 millioner brugere allerede har MobilePay-appen installeret på deres mobil. Når du tilbyder MobilePay Online som betalingsmetode, kan du dermed forbedre konverteringen på din webshop, da du gør det ekstra nemt for dine kunder at betale.

Derudover kan en betalingsmetode, hvor man skal udfylde en masse personlige informationer være en dårlig oplevelse, da det tager lang tid. En måde hvorpå dette kan undgås, er ved at benytte en betalingsløsning, der husker ALLE kundernes informationer, så de slipper for at skulle indtaste gang på gang. F.eks. kan ‘Swiipe Kortbetalinger’, huske alle købsinformationer, inklusive kortinformationer, så det hele automatisk er udfyldt når dine kunder handler på din webshop. På den måde kan dine kunder nemt, hurtigt og sikkert betale med ét klik, selv når de er på farten.

4. Giv dine besøgende en mobiloptimeret oplevelse

Størstedelen af danskerne bruger deres mobiler eller tablets til at surfe på internettet, og mange køb foregår således også fra mobilen. For at være sikker på at dit checkout er mobiloptimeret er her nogle tjekpunkter, der vil gavne din webshops brugervenlighed:

  • Giv dit checkout et let og overskueligt design
  • Reducer antallet af checkout-trin og udfyldningsfelter
  • Vis dine kunders fremskridt i checkout-flowet i form af f.eks. flueben
  • Benyt autoudfyld, både i udfyldningen af postnumre og gemte personlige oplysninger
  • Tilbyd mobil-betalingsmuligheder, som f.eks. MobilePay Online

Hvis du mangler hjælp til optimering af dit checkout, har vi hos Swiipe udviklet et brugervenligt og mobiloptimeret checkout, som du via et simpelt plugin, kan integrere på din webshop, helt gratis. Hos Swiipe er vores mål at forbedre online købsoplevelsen for dine kunder og samtidig øge din salgskonvertering ved at gøre købsprocessen så nem, hurtig og sikker som muligt.

Læs mere om Swiipe og vores services her.